Rast prodaje tiskalnikov v Evropi

RESEARCH INSTITUTE CONTEXT NEDAVNO OBJAVLJENI PODATKI ZA ČETRTO ČETRTETJE 2022 ZA EVROPSKE TISKARE. V četrtletju je evropska prodaja tiskalnikov presegla napovedi.

Podatki kažejo, da se je prodaja tiskalnikov v Evropi povečala za 12,3 % medletno, prihodki pa so se v četrtem četrtletju 2022 povečali za 27,8 % zaradi promocij za osnovno ponudbo in velikega povpraševanja po tiskalnikih višjega cenovnega razreda.

GLEDE NA RAZISKAVE KONTEKSTA BO EVROPSKI TRG TISKALNIKOV V LETU 2022 V PRIMERJAVI Z LETOM 2021 DAJAL VEČJI POUDAREK NA VRHUNSKIH POTROŠNIŠKIH TISKALNIKIH TER KOMERCIALNI OPREMI SREDNJEGA DO VIŠJEGA RAZREDA, POSEBEJ VRHUNSKIH VEČFUNKCIJSKIH LASERSKIH TISKALNIKIH.

Oživitev porabe se je odrazila v močni uspešnosti malih in srednje velikih distributerjev ob koncu leta 2022, ki jo je spodbudila prodaja komercialnih modelov, in stalni rasti v kanalu e-tailing od 40. tedna.

Po drugi strani pa je v četrtem četrtletju prodaja enot padla za 18,2 % medletno, prihodki pa za 11,4 %. Glavni razlog za padec je bil padec kartuš, ki so predstavljale več kot 80-odstotni delež prodaje potrošnega materiala. Črnila za ponovno polnjenje postajajo vse bolj priljubljena, trend, ki naj bi se nadaljeval v letu 2023 in pozneje, saj potrošnikom ponujajo bolj ekonomično možnost.

CONTEXT JE REKL, DA JE NAROČNIŠKI MODEL ZA DOBAVE TUDI BOLJ POGOSTEN, A KER TA MODEL PRODAJA NEPOSREDNO BLAGOVNIH ZNAMK, NI VKLJUČEN V PODATKE O DISTRIBUCIJSKEM KANALU.


Čas objave: 20. februarja 2023